Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Kalp ve Damar Hastalıklarıyla Mücadelede Beslenme Önemli Rol Oynuyor

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, dünya genelindeki ölümlerin çoğunluğunu oluşturan bulaşıcı olmayan hastalıkların başında kalp ve damar rahatsızlıkları geliyor. Kalp krizleri ve inmeler gibi ciddi sonuçlara yol açabilen bu hastalıklar, yaşam tarzıyla doğrudan ilişkilendiriliyor.

Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, kalp ve damar hastalıklarının kalbin normal işleyişini engelleyen rahatsızlıklar olduğunu belirtti. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, düzenli egzersiz ve periyodik kalp kontrolleri, kalp sağlığını korumak için önemli yöntemler arasında yer alıyor.

Araştırmalar, obezite, tip 2 diyabet, yüksek tansiyon ve sağlıksız beslenmenin kalp hastalıklarının yaygınlığını ve ölüm oranlarını artırdığını gösteriyor. Bu faktörlerin kalp dostu beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi ile azaltılabileceği belirtiliyor.

Can’ın vurguladığı bir başka nokta da, işlenmiş gıdaların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri. Araştırmalar, fazla işlenmiş gıda tüketiminin kalp hastalığı riskini artırdığını ortaya koyuyor.

Kalp sağlığını korumak için, işlenmiş gıdalardan kaçınılması, kalp dostu besinlerin tercih edilmesi, tuz tüketiminin azaltılması ve düzenli egzersiz programının uygulanması önem taşıyor. Ayrıca, kalp hastalıklarının erken teşhisi için düzenli kalp kontrollerinin yapılması gerekiyor.

Can, kalp sağlığı için yağsız kırmızı et, derisiz tavuk eti, balık, düşük yağlı süt ürünleri, yumurta, tam buğday ürünleri, taze sebze ve meyvelerin tüketimini öneriyor. Kalp dostu beslenme alışkanlıklarının benimsenmesinin kalp sağlığını olumlu yönde etkilediğine dikkat çekiyor.

Related Posts

Bilim insanları kalpte bir ‘Aç/Kapat’ düğmesi keşfetti… Ama ne işe yarıyor?

UT Arlington’daki bilim insanları, kolesterol dengesini bozan iltihabı engelleyen yeni bir enzim mekanizması keşfetti. Bu “aç/kapat” etkisi, kalp krizi ve diyabet riskini azaltabilir.

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz

Yargıtay kararını açıkladı: Sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik edenler yandı

Yargıtay, sosyal medyada sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik edenlere ilişkin emsal niteliğinde bir karara imza attı. Yargıtay, sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik niteliğinde yorum yapana verilen cezayı onadı. “Hastanelerde dayak atmaya devam çoğu çok karaktersiz” şeklinde yorum yapan kişi hakkında “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan verilen mahkumiyet, hukuka uygun bulundu.

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilmek üzere ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle; kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Evinizde yaptığınız o hata çocuklarınızı tehlikeye sokuyor!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Hatice Karadaş, sigara dumanına maruz kalan çocuklarda bademcik ve geniz eti büyümesi riskine dikkat çekti. Pasif içicilik, çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Acil sağlıkta yeni dönem

Acil sağlık hizmetlerinde kapsamlı değişiklikler yapıldı. Ambulansların görev tanımları, personel eğitimi, yetkilendirme ve teknik donanım güncellendi. Ambulans personeli, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği eğitimleri tamamlamak zorunda. Ayrıca …